fredag 24 januari 2014

Ubisoft ställer in Watch Dogs till Wii U?


Det är ingen hemlighet att tredjepartsutvecklarnas spel inte har sålt bra till Wii U. Splinter Cell: Blacklist, Call of Duty: Black Ops II, Assassin's Creed III... Oavsett stortitel har Wii U-versionen bara stått för en eller några få procent av den totala försäljningen.

Det har som en konsekvens av detta funnits frågetecken kring vad Ubisoft ska göra med det kommande Watch Dogs. Spelet skulle ha släppts i november men blev uppskjutet till våren. Under tiden har det blivit alltmer uppenbart att det inte lönar sig att konvertera spel till Wii U.

Senaste ryktet från Wiitalia uppger att italienska GameStop dragit tillbaka förbokningar av spelet och på en direkt fråga uppgett att det beror på att Ubisoft helt sonika ställt in det.

Det finns god logik i detta rykte. Vi vet att Ubisoft inte kommer att få igen de pengar de investerat i en Wii U-version.

Om spelet ställs in ser utbudet av tredjepartsspel till Wii U under detta år ännu obefintligare ut. Watch Dogs lär dock säkerligen släppas till PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 och PlayStation 4.