måndag 4 juni 2012

E3: Microsoft visade upp Halo 4

Microsoft var först ut med sin presskonferens på årets E3-mässa i Los Angeles och den var något av en besvikelse. Visserligen visste vi att vi inte skulle få se eller höra ett pip om nästa generations Xbox. Kvar återstod då att imponera på oss med spel. Men det var lite för mycket prat, lite för mycket trams och lite för lite spel för min smak.

SmartGlass
Några nyheter presenterades förstås. Xbox SmartGlass ansluter din Xbox 360 till hemmets alla enheter - från smarttelefon till surfplatta och TV. Windows 8, Android och iOS stöder mjukvaran. Du kommer att kunna använda din iPad i exempelvis Halo 4, kanske ungefär som Nintendo Game Pad är tänkt att fungera med Wii U. En annan funktion är att pausa en film på sin Xbox 360 och fortsätta att se den via SmartGlass på sin surfplatta eller telefon. Kommer Microsoft genom SmartGlass ta udden av Nintendos nya storsatsning?


Spel, spel, spel
Halo 4, Tomb Raider (försenat till 2013) och Splinter Cell: Blacklist såg alla bra ut. Mest imponerad var jag överraskande nog av Tomb Raider, en serie jag dödförklarat för länge sedan. 343 Industries verkar ha fått fason på Halo. Call of Duty: Black Ops 2 såg ut ungefär som vi kunde vänta oss av ett CoD-spel. Inga överraskningar där. Och Resident Evil 6 såg ut ungefär som RE-spelen har sett ut sedan Resident Evil 4. Givetvis pushade Microsoft även för Kinect, men det kändes ganska halvhjärtat.

Det var ett svagt framträdande från Microsoft i år, det svagaste på ganska länge. Det var kul att se rörliga bilder ur Halo 4, men det hade behövts några överraskningar för att lyfta en överlag innehållslös konferens. Något Alan Wake 2 fick vi förstås inte se något av. Men om spelet utvecklas till nästa generations Xbox är det inte så konstigt.

Microsofts presskonferens kan du se här.